Freelance iconFacilitează economiile şi respectarea unui buget

Păstrarea banilor pe un cont bancar şi extragerea sumelor doar în cazul în care ai nevoie, reduce din probabilitatea că vei cheltui impulsiv mai mult. Păstrarea banilor pe un cont bancar te disciplinează cu privire la modul în care cheltui şi te ajută sa economisești pentru situații imprevizibile şi pentru obiective pe termen lung, cum ar fi educația copiilor, un depozit pentru locuință sau economii pentru vârstă înaintată.

 

 

Convenabil

Este simplu să efectuezi plăți electronice atunci când ai nevoie, în mod fizic sau virtual. De exemplu, poți face plăți cotidiene, cum ar fi chiria, utilitățile, să procuri produse alimentare sau haine. Poți alege modalitatea de plată care-ți convine: transferuri pe Internet, ordine de plată sau plăți cu cardul.

Acces la credite

Utilizarea unui cont bancar permite băncilor să creeze un istoric al comportamentului tău financiar, ceea ce va facilita ulterior acordarea unui credit, în caz de necesitate.

Câștigarea dobânzilor

Dobânzile câștigate te ajută să îți înmulțești banii. Păstrarea banilor în numerar sau sub formă de bijuterii, nu oferă dobânzi, mai mult există riscul să fii depozitat de bunuri. În cazul în care vrei să economisești bani pentru o perioada îndelungată, întreabă banca  care te deservește despre conturile de economii pe care le pune la dispoziție.

Accesibilitate

Comisioanele aferente utilizării conturilor bancare şi plăților electronice sunt mai mici decât crezi: compară comisioanele percepute de diferite bănci cu comisioanele aferente utilizării altor mijloace de plată.

Siguranța

Păstrarea banilor la bancă este mult mai sigură decât acasă. Probabilitatea eșecurilor unei bănci în zilele noastre este foarte mică datorită regulamentelor stricte aplicate efectuării operațiunilor bancare, pentru a proteja clienții băncii. Băncile dețin rezerve în proporții mari (rezervele proprii), asigurându-se că au destui bani pentru a plăti un număr mare de clienți deodată, în caz de necesitate.

Astfel, dacă nu ai încă un cont bancar, nu ezita să-ți deschizi unul și nu uita de avantajele acestuia: simplitate, siguranță și comoditate.